Мониторинг качества питания - КГУ Курчумская СШ №1 http://1-kurchum.mektebi.kz/ ru Мониторинг качества питания - КГУ Курчумская СШ №1 DataLife Engine Тамақтану сапасына мониторинг жөніндегі комиссия құру туралы бұйрық http://1-kurchum.mektebi.kz/main/135-tamatanu-sapasyna-monitoring-ru-turaly-bjry.html http://1-kurchum.mektebi.kz/main/135-tamatanu-sapasyna-monitoring-ru-turaly-bjry.html
]]>

]]>
admin Wed, 06 Sep 2023 10:11:57 +0600
Білім беру объектілерінің қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында тыйым салынған өнімдер тізімі http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/158-blm-beru-obektlern-oamdy-tamatandyru-jymdarynda-tyjym-salynan-nmder-tzm.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/158-blm-beru-obektlern-oamdy-tamatandyru-jymdarynda-tyjym-salynan-nmder-tzm.html Тыйым салынған өнімдердің тізімі
"Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар"
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығы.Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2021 жылғы 6 тамызда № 23890 болып тіркелді


Санитариялық қағидалардың 7-тарауының 119-тармағына сәйкес-балалар мен жасөспірімдерді тәрбиелеу және білім беру объектілерінің қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында тыйым салынған өнімді дайындауға және өткізуге жол берілмейді:

      1) қатық, сүзбе, айранды;

      туралған ет қосылған құймақтарды;

      флотша макаронды;

      зельцтер, форшмактар, сілікпелер, паштеттерді;

      кремі бар кондитерлік өнімдерді;

      тұтыну қаптамасындағы кондитерлік өнімдер мен тәттілерді (шоколад, кәмпит, печенье);

      морстар, квастарды;

      фритюрде қуырылған өнімдерді;

      шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқаны;

      күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды; қаймақ пен майонез қосылған салаттарды;

      окрошканы;

      саңырауқұлақтарды;

      өнеркәсіпте дайындалмаған (үйде дайындалған) тамақ өнімдерін;

      тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі бірінші және екінші тағамдарды;

      газдалған, емдік және емдік-асханалық минералдық суды, тәтті алкогольсіз сусындарды, алкогольсіз энергетикалық (сергітетін) сусындарды, диффузиялық қойылтылған шырындарды (қаптамаланған минералды және ауыз суды қоспағанда);

      фаст-фудтар: гамбургерлер, ход-догтар, чипсілер, кептірілген нан, қытырлақ нанды;

      ащы тұздықтар, кетчуптар, ащы дәмдеуіштерді (бұрыш, ақшелкек, қыша) дайындауға және өткізуге;

      2) мыналарды:

      пастерленбеген сүтті, термиялық өңделмеген сүзбені және қаймақты;

      суда жүзетін құстың жұмыртқасы мен етін;

      ауыл шаруашылығы малының сырқаттанушылығы бойынша қолайсыз шаруашылықтардың сүтін және сүт өнімдерін;

      тіл, жүректі қоспағанда өнімді мал мен құстың субөнімдерін;

      механикалық түрде сылынып алынған өнімді малдың етін және құс етін;

      құс етінен алынған құрамында коллаген бар шикізатты;

      сойылған өнімді мал мен құстың қайта мұздатылған өнімдерін;

      генетикалық түрлендірілген шикізаттар және (немесе) құрамында генетикалық түрлендірілген көздер бар шиізаттарды;

      йодталмаған тұзды және құрамында темір бар витаминдермен, минералдармен байытылмаған (фортификацияланбаған) жоғарғы және бірінші сұрыпты бидай ұнын пайдалануға жол берілмейді.]]>
Тыйым салынған өнімдердің тізімі
"Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар"
Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығы.Қазақстан Республикасының Әділет министрлігінде 2021 жылғы 6 тамызда № 23890 болып тіркелді


Санитариялық қағидалардың 7-тарауының 119-тармағына сәйкес-балалар мен жасөспірімдерді тәрбиелеу және білім беру объектілерінің қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында тыйым салынған өнімді дайындауға және өткізуге жол берілмейді:

      1) қатық, сүзбе, айранды;

      туралған ет қосылған құймақтарды;

      флотша макаронды;

      зельцтер, форшмактар, сілікпелер, паштеттерді;

      кремі бар кондитерлік өнімдерді;

      тұтыну қаптамасындағы кондитерлік өнімдер мен тәттілерді (шоколад, кәмпит, печенье);

      морстар, квастарды;

      фритюрде қуырылған өнімдерді;

      шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқаны;

      күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды; қаймақ пен майонез қосылған салаттарды;

      окрошканы;

      саңырауқұлақтарды;

      өнеркәсіпте дайындалмаған (үйде дайындалған) тамақ өнімдерін;

      тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі бірінші және екінші тағамдарды;

      газдалған, емдік және емдік-асханалық минералдық суды, тәтті алкогольсіз сусындарды, алкогольсіз энергетикалық (сергітетін) сусындарды, диффузиялық қойылтылған шырындарды (қаптамаланған минералды және ауыз суды қоспағанда);

      фаст-фудтар: гамбургерлер, ход-догтар, чипсілер, кептірілген нан, қытырлақ нанды;

      ащы тұздықтар, кетчуптар, ащы дәмдеуіштерді (бұрыш, ақшелкек, қыша) дайындауға және өткізуге;

      2) мыналарды:

      пастерленбеген сүтті, термиялық өңделмеген сүзбені және қаймақты;

      суда жүзетін құстың жұмыртқасы мен етін;

      ауыл шаруашылығы малының сырқаттанушылығы бойынша қолайсыз шаруашылықтардың сүтін және сүт өнімдерін;

      тіл, жүректі қоспағанда өнімді мал мен құстың субөнімдерін;

      механикалық түрде сылынып алынған өнімді малдың етін және құс етін;

      құс етінен алынған құрамында коллаген бар шикізатты;

      сойылған өнімді мал мен құстың қайта мұздатылған өнімдерін;

      генетикалық түрлендірілген шикізаттар және (немесе) құрамында генетикалық түрлендірілген көздер бар шиізаттарды;

      йодталмаған тұзды және құрамында темір бар витаминдермен, минералдармен байытылмаған (фортификацияланбаған) жоғарғы және бірінші сұрыпты бидай ұнын пайдалануға жол берілмейді.]]>
admin Mon, 04 Sep 2023 10:21:12 +0600
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі сараптама комиссиясының актісі http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/103-tamatanu-sapasyn-baylau-zhnndeg-saraptama-komissijasyny-akts.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/103-tamatanu-sapasyn-baylau-zhnndeg-saraptama-komissijasyny-akts.html
]]>

]]>
admin Thu, 11 May 2023 20:47:38 +0600
Бракеражная проверка февраль 21-22 http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/48-brakerazhnaja-proverka-fevral-21-22.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/48-brakerazhnaja-proverka-fevral-21-22.html





]]>






]]>
admin Mon, 14 Feb 2022 17:54:04 +0600
Бракеражная проверка декабрь 2021-22 http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/47-brakerazhnaja-proverka-dekabr-2021-22.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/47-brakerazhnaja-proverka-dekabr-2021-22.html


]]>



]]>
admin Mon, 14 Feb 2022 17:52:26 +0600
Прием продуктов в столовой http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/45-priem-produktov.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/45-priem-produktov.html
]]>

]]>
admin Mon, 14 Feb 2022 17:19:37 +0600
Мектеп асханасында сатуға тиым салынған азық-түлік http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/42-mektep-ashanasynda-satua-tiym-salynan-azy-tlk.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/42-mektep-ashanasynda-satua-tiym-salynan-azy-tlk.html ]]> ]]> admin Mon, 14 Feb 2022 16:58:12 +0600 Бракеражды комиссия жоспары 2021-2022 http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/41-brakerazhdy-komissija-zhospary-2021-2022.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/41-brakerazhdy-komissija-zhospary-2021-2022.html ]]> ]]> admin Mon, 14 Feb 2022 16:56:02 +0600 Акт бракеражной комиссии http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/35-akt-brakerazhnoj-komissii.html http://1-kurchum.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/35-akt-brakerazhnoj-komissii.html ]]> ]]> admin Mon, 14 Feb 2022 16:03:57 +0600